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Subject: Clarifications during tendering

Dear Sir/Madam,
We received questions of general interest from the tenderers. Please find herewith the

answer to these questions.

Yours sincerely,

V¢ Michael O'Flaherty

Director

Michael O'Flaherty, Director
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Question 3:

Section 8 of Annex A.1 and Form D.1 in Annex C respectively state that with the tender a
national research expert must be named for each of the countries where the survey will be
carried out. Is this mandatory or would it be sufficient to describe in the tender the
selection process and the selection criteria for the respective experts along with naming
some individual experts, who already consented to be available?

Answer 3:

It is mandatory. Tenderers must comply, in order to have their technical offers evaluated,
with the selection criteria stated in section 19.2 of Annex A - Tender Specifications.

In particular, and as regards their technical and professional capacity, tenderers are
requested to include the CVs in Europass format and signed selection grids of at least one
(1) Project Manager and one (1) National Research Expert for each of the thirteen (13) EU
Member State where the survey will be carried out, meeting the minimum educational and
professional qualifications stated in section 8 of Annex A.1 - Technical Specifications.

Question 4:

Is it obligatory to name one expert per country or is it possible to assign one expert to
groups of countries in order to ensure their qualification as well as a uniform approach?

Answer 4:

It is obligatory. As stated in section 8 of Annex A.1 - Technical specifications, a different
National Research Expert must be assigned to each of the countries where the survey will
be carried out.
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